teisipäev, 5. märts 2013

Vaarika ja valge šokolaadi juustutort

Tort, mis maitseb ilmselt kõigile. Toorjuustu koogid on ikka head aga vaarikad ja valge šokolaad muudavad selle veel erilisemaks.

Vaja läheb:

Põhi:
  • 250g Digestive küpsiseid
  • 100g sulatatud võid
Täidis:
  • 400g maitsestamata toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 sidrun
  • 3dl vaarikaid
  • 50g valget šokolaadi
  • 3 dl hapukoort
  • 3 sl suhkrut
Kaunistamiseks:
  • Vaarikaid
  • 50g valget šokolaadi 
Valmistamine:  Ahi kuumutada 175 kraadini. Purustada küpsised ja segada hulka sulatatud või. 26cm läbimõõduga koogivorm katta küpsetuspaberiga ja lisada sinna küpsise puru (ka äärtesse lisada küpsisepuru). Küpsetada 5-6 minutit. Täidise jaoks vahustada omavahel toasoe toorjuust, suhkur, munad ja riivitud sidrunikoor. Segada hulka vaarikad ja valada täidis koogipõhjale. Küpsetada 30-35 minutit. Sulatada valge šokolaad veevannil. Segada hapukoor suhkruga ja lisada sulatatud šokolaad. Määrida ettevaarlikult koogile. Küpsetada veel imbes 15-20 minutit. Lasta koogil jahtuda ja panna üheks ööks külma. Kaunistada vaarikate ja šokolaadi tükkidega. Ning maiustamine võib alata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar